FINISAJ NECORESPUNZĂTOR

NECORESPUNZĂTOR

DETALIU DE SECŢIUNE A FINISAJULUI NERECOMANDAT

DETALIU DE SECŢIUNE A FINISAJULUI RECOMANDAT

Cu realizarea detaliilor optime ale finisajului, poţi creşte cantitatea de lumină naturală care ajunge în suprafeţele interioare cu mai mult de 20%*

Pentru ferestrele accesibile, finisajul superior trebuie să fie orizontal, iar cel inferior vertical, pentru a permite pătrunderea unei cantităţi maxime de lumină naturală în încăpere. Finisajul superior şi cel inferior în unghiuri drepte faţă de fereastră trebuie evitate. Nu doar că acesta împiedică vederea şi lumina, ci pot apărea, ca urmare, zone reci în partea de jos a ferestrei, permiţând producerea de condens.

Ţine cont de faptul că şi culoarea finisajului influenţează cantitatea de lumină reflectată în încăpere - cu cât este mai deschisă culoarea, cu atât mai multă lumină naturală este reflectată.

*Sursa: VELUX A/S (iunie 2013) - Impactul design-ului finisaju-lui asupra condiţiilor de lumină naturală în încăperi simple.

FINISAJ NECORESPUNZĂTOR

NECORESPUNZĂTOR

DETALIU DE SECŢIUNE A FINISAJULUI RECOMANDAT

Regulă de bază: 45°

Pentru ferestrele montate la înălțime inaccesibilă, indiferent de înclinaţia acoperişului, se recomandă o înclinare a finisajului de minim 45° la partea superioară şi cea inferioară.

Pentru ferestrele pentru acoperiș terasă, este optimă o înclinaţie pe toate laturile finisajului. Dacă acest lucru nu este posibil, cel mai bine este să se încline marginile care direcţionează lumina mai adânc în planul nivelului.

Integrat cu creativitate

Finisajele pot fi încorporate, de asemenea, în glafurile ferestrelor acţionând ca rafturi, banchete încorporate sau divane. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea o trăsătură ce iese în evidenţă într-o încăpere şi de a diferenţia spațiile create de tine de cele ale competitorilor.