ÎNAINTE

DUPĂ

SECȚIUNE DUPĂ

Lumina naturală are o valoare reală

În Franța, unul din doi cumpărători de locuințe nu vede aproape nicio diferență între propunerile constructorilor de case*. Pentru a ieși în evidență față de competitorii tăi, lumina naturală de sus este o propunere importantă de luat în calcul în vederea creșterii valorii ofertei tale. Un studiu de piață efectuat de curând în Belgia, arată că 86% dintre cumpărători au preferat designul locuinței cu condiții mai bune de lumină naturală.

Adesea poate fi dificil să aduci lumina la etajele intermediare ale unei case cu mai multe niveluri, maximizând, în același timp spațiul util. Tunelurile de lumină care folosesc spațiul nefolosit din pod reprezintă o modalitate deosebită de a adăuga valoare acestor spații, în mod normal, întunecate.

*Sursa: BVA (sep. 2018) - 544 de interviuri online cu persoane care cumpără o locuință a doua oară.

ÎNAINTE

DUPĂ

Cele mai importante spații pentru viitor

Spațiile de studiu și dormitoarele copiilor se află adesea în cele mai întunecate și mai puțin ventilate zone ale casei - la etajul intermediar. Mai multe studii au arătat că lumina naturală poate îmbunătăți rapiditatea cu care copiii învață și rețin informația cu până la 18% și s-a dovedit că productivitatea a fost îmbunătățită cu până la 15%.

Lumina naturală este unul dintre instrumentele cele mai bune, atunci când vine vorba despre a ajuta la îmbunătățirea vieții clienților tăi, a familiilor lor, a sănătății lor și a viitorului copiilor lor. Îmbunătățirea calității și a cantității de lumină naturală de-a lungul zilei poate însemna o diferență semnificativă în viața oamenilor.

*Sursa: Barrett, Zang, Davies and Barrett (2015) - Clase inteligente: Raport rezumat al proiectului HEAD.

ÎNAINTE

DUPĂ