ÎNAINTE

DUPĂ

ÎNAINTE

DUPĂ

De trei ori mai multă lumină naturală în aceeaşi suprafaţă

Ferestrele de mansardă reprezintă un instrument deosebit de eficient pentru aducerea luminii naturale în interiorul unui spaţiu. Prin acestea poate pătrunde până la de trei ori mai multă lumină naturală decât prin ferestre verticale de lucarnă de aceeaşi dimensiune - distribuind lumina în mod egal, economisind energie şi îmbunătăţind nivelul de confort vizual. S-a dovedit că ferestrele de mansardă asigură o luminozitate mai mare decât lucarnele sau ferestrele verticale, producând un efect mai mic de contrast puternic, datorită unei tranziţii mai treptate între perete şi geam.

ÎNAINTE

DUPĂ

SECȚIUNE ÎNAINTE

SECȚIUNE DUPĂ

Beneficiile luminii naturale pentru sănătate

Lumina naturală este un indicator de mediu care ajută la reglarea ritmului circadian al corpului (ciclu de somn-veghe). Acesta ajută creierul să afle când este momentul să producă melatonină pentru ca noi să putem adormi şi acetilcolină pentru momentul când trebuie să ne trezim.

Ventilaţia este, de asemenea, extrem de importantă pentru un somn bun. Oxigenul suplimentar care vine cu aerul proaspăt rezultă într-o funcţionare mai bună a creierului, aptitudini crescute de concentrare şi mai multă energie.

Lumina naturală şi ventilaţia sunt ideale atât pentru sănătate, cât şi pentru factura de energie.

ÎNAINTE

DUPĂ