Alegerea soluţiei potrivite în funcție de context

Tunel de lumină mai scurt, mai adânc, sau tunel solar? Pentru mai multă lumină naturală, alege soluţia care se potriveşte cel mai bine designului tău şi care conferă mai multă valoare spaţiului interior.

  • Tunelurile solare sunt foarte bune pentru spaţii utilitare mici, amplasate în adâncimea planului.
  • Tunelurile de lumină scurte sunt potrivite pentru încăperi la care dorești să preîntâmpini probleme de intimitate provocate de ferestrele de faţadă către stradă sau pentru un plus de lumină naturală şi aer proaspăt în spaţiul respectiv.
  • Tunelurile adânci de lumină creează un efect dramatic şi pot fi o trăsătură deosebită deasupra scărilor sau într-un spaţiu comun. Este optim să incluzi mai mult decât o singură fereastră de mansardă la un tunel adânc.

Construcţia este simplă

Fie că muți o grindă, fie că lași la vedere o structură în cadrul unui tunel de lumină mai larg, există o soluţie simplă de construire, care permite integrarea optimă a unui tunel de lumină în designul casei tale.

Dacă tunelul de lumină este proiectat de la început, atunci poziţionarea grinzilor poate fi proiectată și coordonată pentru a reduce numărul de operaţii.