SECȚIUNE

Privind afară, și interiorul se schimbă

Dacă interiorul este deschis către cer şi peisajul înconjurător, percepţia încăperii este modificată în întregime - devenind dintr-o dată o poartă către exterior, un loc cu suficientă lumină naturală, spaţios şi în legătură cu natura.

O varietate mare de studii subliniază efectele păstrării unei legături vizuale cu spaţiul de afară*. O privelişte cu cer, oraş sau peisaj şi sol poate contracara monotonia obositoare şi poate ajuta la eliberarea sentimentului de izolare, de interior.

Cumpărătorii de locuințe văd valoarea şi aleg casele proiectate pentru a se bucura de o comunicare mai bună cu exteriorul.

*Sursa: Boyce, Hunter și Howlett (2003) - Beneficiile luminii naturale ce pătrunde prin ferestre

ÎNAINTE

DUPĂ

CALCULUL LUMINII NATURALE ÎNAINTE

CALCULUL LUMINII NATURALE DUPĂ

SECȚIUNE ÎNAINTE

SECȚIUNE DUPĂ

Beneficiile se regăsesc şi în parte nevăzută - informează-ţi clienţii!

Lumina naturală este unul dintre instrumentele cele mai bune aflate la dispoziţia unui constructor atunci când vine vorba despre a ajuta la îmbunătăţirea vieţii clienţilor lui, a familiilor lor, a sănătăţii lor şi a viitorului copiilor lor. Cine sunt clienţii tăi şi ce anume este important pentru ei?

Există studii care arată că nivelurile ridicate de lumină naturală pot ajuta la diminuarea durerilor şi la recuperare medicală cu până la 21%*. Aceasta poate însemna o îmbunătăţire majoră a stării de bine pentru proprietarii locuințelor, având o relevanţă deosebită pentru populaţia în vârstă.

*Sursa: Walch, Rabin, Day, Williams, Choi şi Kang (2005) - Efectul luminii naturale asupra folosirii medicaţiei analgezice post-operatorii.

ÎNAINTE

DUPĂ

Creează spaţiu, crescând, în acelaşi timp, nivelul de intimitate, lumină şi aer proaspăt

În multe situaţii, ferestrele de faţadă nu vor furniza suficientă lumină naturală spaţiilor interioare. Uneori acest lucru se datorează clădirilor învecinate, faptului că au un coeficient ridicat de opacitate, sau, pur şi simplu, faptului că încăperea are câţiva metri adâncime, iar lumina naturală nu poate pătrunde atât de departe.

Ferestrele de mansardă reprezintă o sursă excelentă de lumină naturală. Acestea pot lăsa să pătrundă de două ori mai multă lumină naturală decât ferestrele verticale de faţadă de aceeaşi dimensiune şi de trei ori mai multă lumină decât lucarnele. Ferestrele de mansardă distribuie lumina egal, economisind energia şi îmbunătăţind nivelul de confort vizual.