Lumina naturală de calitate dintr-o baie conferă spațiului un aer de lux

Clădirile cu un singur nivel, cu acoperiş terasă şi încăperi adânci, au adesea probleme în a aduce lumina naturală în fiecare colţ. Cel mai adesea, băile şi debaralele vor fi amplasate în mijlocul planului. Ventilaţia naturală şi o lumină naturală bună au o importanţă crucială pentru aceste spaţii umede sau predispuse la umezeală.

O deschidere în acoperiş va distribui lumina naturală în mai mare măsură în încăperile centrale şi în alte zone întunecate. Instalarea unei ferestre de mansardă simple poate costa mai puţin decât anumite electrocasnice de bucătărie - cu toate acestea, lumina naturală şi ventilaţia pe care le asigură pot lumina şi transforma un spaţiu, pot îmbunătăţi confortul termic, pot economisi energie şi chiar îmbunătăţi sănătatea şi starea de bine pe termen lung.

Cumpărătorii locuințelor sunt dispuşi să plătească suplimentar sau să renunțe la altceva pentru a obţine o lumină naturală mai bună. Un studiu de piaţă efectuat în Germania a evidenţiat că 3 din 4 potențiali clienți ar plăti dublul preţului unei ferestre de mansardă pentru a avea lumină naturală în baie.

Există spaţii utilitare în casă care, prin aducerea luminii naturale, pot deveni o adevărată zonă de distracţie pentru clienţii tăi?

Anumiţi clienţi sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru a avea nu doar un garaj, ci un „atelier” – un spaţiu care nu doar arată ca un colţ de depozitare, ci o încăpere ce poate fi folosită.

Acest lucru poate creşte valoarea suprafeţei fără să dea naştere la nevoia de creştere a amprentei la sol a clădirii. Lumina naturală şi ventilaţia în aceste spaţii aduc beneficii considerabile de confort şi sănătate, precum şi senzaţia unui spaţiu generos.

Proiectul tău include un subsol cu lumină naturală limitată? Ia în calcul extinderea amprentei la sol pentru a permite instalarea unor ferestre pentru acoperiș terasă - transformând complet spaţiul.

BEFORE

DUPĂ